donderdag 18 juli 2013

Willemstad

Gisteren hebben we Willemstad bezocht. Een kleine vestingstad in Noord-Brabant, gelegen aan het Hollands Diep. De vesting is nog helemaal intact. Op de vestingwallen is het heerlijk wandelen. Maar wij zijn gaan wandelen onder de bomen van de Voorstraat. Dan kom je vanzelf bij de prachtige koepelkerk, gebouwd in 1607.
Maar wij gingen verder naar het "Mauritshuis". Het is gebouwd in 1623 en gerestaureerd in 1973.
Je loopt dan langs een grachtje met prachtige waterlelies 
en......

                          


Het is prachtig gerestaureerd. Het voormalig stadhuis is te bezichtigen.
Op de zolder heeft de heemkundekring "De Willemstad" een permanente tentoonstelling met voorwerpen over werken en wonen in het verleden.OP de tafel liggen allerlei borduurwerken.


Aan de wand hangt een quilt.


In een vitrine staat allerlei hanwerkspullen en o.a. dit geborduurde tasje.


Het was erg warm op de zolder. We komen daar zeker nog een keer terug om alles wat beter te bekijken.  Want er is nog veel meer te zien. Het was te warm om nog langer te blijven.

We zijn hierna weer rustig terug gewandeld, heerlijk onder de bomen. Daar hadden restaurants tafels staan. Daar hebben we wat gedronken. In de schaduw en met een verfrissend windje vanaf de haven.

de haven van Willemstad

Het was een schitterende wandeling door een prachtig stadje met veel monumenten en leuke restaurants en winkeltjes.

1 opmerking:

  1. Alsof ik er even bij was. Prachtig stadje en een heerlijke rondleiding. Ik zou er graag zelf eens willen wandelen en een kijkje willen nemen in het museum. Ook met zulk mooi weer als het kan ;)
    Fijn weekend,

    BeantwoordenVerwijderen