zaterdag 6 juli 2013

Een stoel om in te lezen


Al heel jong wilde ik lezen. Ik deed graag of ik al lezen kon. Soms wist ik het verhaaltje uit mijn hoofd. En als er dan visite was, ging ik uit het boek "lezen". Ik wist ook precies wanneer ik een bladzijde om moest slaan.Hier  zit ik in de stoel van mijn oma Aad en doe als of ik kan lezen. Wat oma Aad natuurlijk prachtig vond en mijn oom Rein maakte deze foto.
Dit is het stoeltje uit mijn kinderjaren, ik zat er graag in te lezen.

Maar nu wil ik op de boekenzolder graag een fijne stoel hebben, die lekker zit.
Op zolder staat de oude stoel van Leendert Scheltema. 
Leendert Scheltema was een vriend van mijn grootvader Herman Veldhuis.

Hij was een kunstschilder en woonde in Wateringen. Mijn moeder heeft van hem een stoel gekregen, die ooit van zijn vader; Teunis Gabbes Scheltema, is geweest.
Deze stoel heeft mijn moeder altijd gebruikt.


Thera in de stoel van Leendert Scheltema

Ik vond dat zo'n geweldige stoel, dat wij er net zo een gekocht hebben. Ook een oude, maar het was natuurlijk niet de stoel van Leendert Scheltema, al lijkt hij er veel op. De stoel van Scheltema staat al weer een paar jaar bij ons op zolder en wachtend op een nieuw plekje. En dat is nu gevonden. 


Onze stoel

De stoel van Leendert Scheltema krijgt nu een nieuwe bekleding. Daar ben ik een tijd geleden al aan begonnen. Maar door de problemen met mijn arm, die nog steeds niet in orde is, ben ik er niet verder mee gegaan.Nu de boekenzolder al zo ver klaar is wil ik de stoel wel verder bekleden. Zo staat de stoel er wel zielig bij. Dit is vast wel een stimulans om het af te maken. Maar eens zien of het mij weer lukt, anders toch maar hulp vragen
Als het eenmaal klaar is heb ik een prachtige stoel om daar heerlijk in te zitten.


1 opmerking:

  1. Mooi verhaal over de stoel voor de leeszolder en de andere bijzondere stoelen. Leuke foto van jou. Fijne dag,

    BeantwoordenVerwijderen