zondag 31 maart 2013

Hoera mijn man is klusser!

De laatste tijd hebben Bob en Timo allerlei kleinere klussen gedaan. Zo is nu eindelijk de rand om de plavuizen geplaatst.

Met die vreselijke koude oosten wind merkten we, dat er via de afvoerpijp van de afzuigkap erg veel koude binnen kwam. De wind stond natuurlijk wel pal op de gevel, maar volgens mij kon er met isolatie heel wat kou buiten blijven. Dus zijn ze zaterdag in de keuken aan het slopen gegaan. Ze kwamen nog een stukje behangrand tegen. Ik vind het altijd leuk om te zien, hoe het vroeger is geweest. Welke verf, welk behang? Een oud huis heeft in de loop der tijd heel wat veranderingen ondergaan. Het huis is dit jaar 90 jaar geleden gebouwd. en we zijn pas de derde bewoners. Iedereen heeft hier lang gewoond. Eerst alle plankjes er af, voorzichtig zodat ze er weer tegenaan kunnen.
Deze aluminium pijp vervangen door kunststof die wat beter aansluit en daar na dik in de isolatie.


En alle plankjes weer op hun plek zitten. Lijkt er niets veranderd. Alles staat en hangt weer op z'n plaats. Maar we hebben hopelijk nooit meer zo'n last van de koude oostenwind. 

Ook in de keuken beneden zijn ze aan het werk geweest. Op de muur zat behang en dat was heel erg aan vervanging toe Dus het oude behang hebben ze eraf gehaald. Nu is het daar weer fris en schoon.


Wij zullen met al onze klussen wel nooit op de tv komen in het programma "Help mijn man is klusser".
Bob is nu 47 jaar "klusser". Maar daar heb ik alleen maar profijt van gehad. 
In een oud huis is altijd wel een klus die geklaard moet worden, maar Bob doet dat nog steeds met veel plezier. Morgen wil hij het houthok repareren. Daar is het een en ander aan los geraakt. 

1 opmerking:

  1. Zo blijft er altijd wat te doen in een ouder huis. Fijn dat je man het allemaal zelf kan en goede hulp heeft. Fijne zondag,

    BeantwoordenVerwijderen