donderdag 7 maart 2013

De knopendoos van Mientje Geerling


Mientje Geerling  1925


Van mijn grootmoeder Mientje Geerling is haar knopendoos bewaard.  Voor haar huwelijk was zij coupeuse. Later heeft zij nog wel kleding genaaid, vooral toen mijn moeder en haar zussen klein waren.
Het was een totaal ander oma als Oma Aad. Het was een kleurrijke vrouw. Altijd bijzonder gekleed.
Steeds bezig met haar uiterlijk en kleding.


Verder is er van haar handwerkspullen niets bewaardgebleven. Ook zij zal dat vast wel op school gemaakt hebben. Maar zo'n doos verteld wel veel. Er zit van alles in. Het zijn vooral knopen die van kleding stukken zijn gehaald. De doos is zelf gemaakt, beplakt en versierd.Maar als hij open gaat is het geweldig, zo veel soorten. Van allerlei materiaal. Ook zie je van welke kleur zij het meest hield, rood! Ook oranje was een favoriete kleur van haar.In de doos zit een metalen doosje met drukknopen en haakjes. Allemaal van kleding afgehaald, In haar tijd werd alles hergebruikt.


Zij hield zich bezig met de inrichting van haar huis. Dat heeft zij tot een museum omgetoverd. In de stad waar zij woonde noemde men dat huis ook "het museum". 


1934


Mientje 70 jaar1 opmerking:

  1. Als is het dan geen handwerk van je oma, zo'n knopendoos is ook een mooi aandenken aan haar. Leuk dat je dit ook laat zien met foto's van haar.

    BeantwoordenVerwijderen