donderdag 24 januari 2013

Mijn man......


Mijn man is klusser en... Mijn man heeft een hobby. Programma's op TV. Ik kan dat ook van Bob zeggen, alleen ik heb er geen last van. We wonen in een fraai huis en zijn hobby is het verzamelen van boeken. Hij klust al meer dan 45 jaar en nu hij met pensioen is heeft hij er alle tijd voor. het huis is groot en er is altijd wel wat te doen.
 Nu is hij iedere dag druk op de boekenzolder. Want we hebben altijd een probleem...  te weinig boekenkasten. Een groot deel van de boeken staat opgeslagen in dozen. Dus nu zorgt hij weer voor ruimte voor de boeken. Er was nog een zolder niet in gebruik, alleen voor opslag. En bij verzamelaars als wij zijn, het stond erg vol.
De ene helft is nu geïsoleerd en de verwarmingsplaat opgehangen.
Na het verplaatsen van een deel der kasten kan hij de andere helft van de zolder isoleren. 
Overal in huis staan boekenkasten. Er is ook een kast met kinderboeken. Ik moet die nog wel inventariseren, zodat ik weet wat er precies in staat.
Ik heb nog een heel aantal van mijn boeken. Door de blog "van de tante van Tjorven" ben ik daar weer eens in gaan kijken. Er staan zelfs nog kinderboeken in van mijn vader. Die zijn dus bijna honderd jaar oud. Een boekje is mij dierbaar, De Muis of de gestoorde nachtrust". Dat las mijn grootmoeder voor aan mijn zusje en mij.
Ook was er een boek van Prikkebeen, dat heeft mijn zus gekregen.
Er staan prachtige platen in. Wat vond ik dat prachtig, zo'n ledikant en dan die man met zijn slaapmuts.
We hebben onze kinderen ook altijd veel voorgelezen. Bob las altijd iedere avond voor, een verhaaltje voor het slapen gaan. Of hij verzon zelf een verhaal, eigenlijk vonden ze dat het mooiste. Jammer genoeg zijn de boeken van Bob niet bewaard gebleven. Wel heeft hij sommige weer gekocht. 


Dit boek kende ik helemaal uit mijn hoofd. Ook nu ken ik de versjes nog. 2 opmerkingen:

 1. Fijn dat je die oude boekjes zo goed bewaard hebt. Ik moest er weer naar speuren. heb je niet toevallig Wolletje Wit voor me staan ? ;)
  Mooi zo'n grote verzameling en fijn dat je ruimte hebt (en een handige man) om meer kasten te plaatsen.
  Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helaas geen Wolletje Wit. Ik ging naar boven om te kijken of het er tussen stond. Maar ik zal er nu wel naar uitkijken op de rommel- of boekenmarkten. Het boek moet toch wel te vinden zijn. Ik zal voor je duimen dat je het snel vind.
  Ook voor jou een fijn weekend Will

  BeantwoordenVerwijderen