zondag 20 januari 2013

Beren


De meeste mensen zullen wel een beer gehad hebben. Ook ik had een beer. Maar die is er niet meer, omdat die uit elkaar viel en niet meer gemaakt kon worden. Ik kreeg hem voor mijn eerste verjaardag. Mijn moeder had hem gemaakt van een oud gordijn en gevuld met zaagsel. Want het was net na de oorlog en er was geen stof te krijgen om een beer van te maken. Maar door het spelen vielen er al snel gaten in en dan liep hij leeg. Mijn moeder repareerde hem dan wel weer. Maar de stof was gewoon vergaan. Maar..... ik heb wel een schilderijtje van mijn beer. Dus eigenlijk heb ik mijn beer nog. Beer is geschilderd door mijn moeder, voor mij als herinnering aan Beer.
Het jurkje dat de beer aan heeft, had mijn moeder als meisje op school gemaakt. Het was van flanel, geborduurd met bloemen. Ik weet nog hoe de beer rook en aanvoelde. Ook het jurkje weet ik nog hoe dat was. Maar ook dat is er niet meer. Beer is niet zo oud geworden, hooguit 3 á 4 jaar. 


Zo'n 20 jaar geleden heb ik een aantal beren gemaakt. Er zijn er nog drie bewaard gebleven. Deze heb ik voor Bob gemaaktDan is er nog mijn kleinste beer, 12 cm. Maar wel met beweegbare poten.


Kleine Beer


2 opmerkingen:

 1. Wat ben ik blij voor je dat je dit prachtige schilderij van jouw beer hebt. Hij zal in z'n korte leventje wel flink geknuffeld zijn. Deze beertjes zien er ook heel lief uit.
  Ken je het boek "de Knuffels", daar kon jou verhaal zo tussen staan. Fijne week, groetjes.

  http://detantevantjorven.blogspot.nl/search?q=knuffels

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat jouw beer er nog is. Want ik heb meteen je blog gelezen. Ook een leuk verhaal. Ook ik was altijd samen met mijn beer. Maar nu zie ik hem iedere dag. Het schilderij hangt zo, dat als ik de keuken binnen kom, hem zie hangen naast de schoorsteen. Mijn moeder heeft heel wat speelgoed geschilderd. Daar ben ik heel gelukkig mee.
   Een fijne week, groetjes Will

   Verwijderen