zaterdag 12 januari 2013

21 jaar


Het was zoeken naar een foto van toen. Want er zijn niet zoveel foto's uit die jaren.

Ik was een jaar getrouwd en in verwachting van ons eerste kind.
Wel leuk om te vernemen dat veel anderen ook zo jong zijn getrouwd. Voor ons had het te maken met woonruimte. We hadden een klein huisje gekocht, maar we kregen pas een woonvergunning als we getrouwd waren. Het was een erg oud huisje, minstens 200 jaar. We hebben het enigszins opgeknapt en bewoonbaar gemaakt. Veel geld hadden we niet en bouwmarkten bestonden niet. We gingen met een bakfiets bij een sloper materialen halen.
Zo was het toilet nog buiten, dus dat is verplaatst naar binnen. De bedsteden waren er al door de vorige bewoners verwijderd, anders was de kamer wel erg klein. Het huisje was maar 5x6 m. Beneden en een zolderetage. Wel hadden we een zonnig plaatsje. We waren geluksvogels, want de meeste mensen woonden ergens in. Bij hun ouders op zolder of op een kamer bij iemand.

Dit is een schilderij van ons huisje, geschilderd door mijn moeder. De ronde bloembak hebben we nog steeds, die is dus 45 jaar oud. Ieder jaar vul ik die weer met zomerbloemen. Op de foto van het vorige bericht zie je een geranium in die bak staan. Ook de deurklopper hebben we nog, die zit nu op de tuinpoort.  Leuk wat zo'n blogje van Balsemien niet allemaal oproept aan herinneringen.


Schilderen in ons huisjeOnze woonkamer
De deurklopper

1 opmerking:

  1. Goh, wat een leuk bericht heb je er van gemaakt. Het is echt even terug in de tijd. Wel knus zo'n klein huisje als starterswoning. Het schilderij is een mooi en speciaal aandenken aan die tijd.
    Leuke foto van jou trouwens.
    Fijne zondag, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen