maandag 2 december 2013

Buitenleven





We houden van het "Buitenleven". Meestal is dat heerlijk, maar soms....




Zaterdag was het zo'n dag, die voor ons niet hoeft. 
De bieten gingen van het veld achter ons huis. Donderdag en vrijdag waren de bieten gerooid die aan de overkant stonden. Dat gaf geen enkele overlast. 
Maar het had 's nachts vreselijk geregend. En ze moeten over het pad langs ons huis en over de weg voor ons huis. Het is dus een enorme bagger-bende geworden. De mensen deden vreselijk hun best om de modder zo veel mogelijk te verwijderen. Na iedere lading werd er geschoven en met water gespoten. 



Maar toch, het was heel erg.
Dus nadat alles van het land was, is Bob aan de slag gegaan om de laatste resten modder te verwijderen. Zodat we niet alles naar binnen lopen. 
Nu kunnen we ook de ramen gaan zemen. Want overal zit de modder. Je ziet op de foto dat er zelfs spatten op mijn lens zitten.
De auto is ook weer modder-vrij. Maar als je hier woont weet je dat dit kan gebeuren. En toch willen we niet ergens anders wonen, dan op het platteland. 






Vandaag is alles weer geploegd.


Ik vind het een prachtig gezicht, al die meeuwen achter de trekker.



Alles ligt er weer fraai bij. Op het andere veld zie je de wintertarwe al opkomen. Eén ding weet ik nu al, volgend jaar geen bieten. 



1 opmerking:

  1. Het heeft zo zijn voor- en nadelen. Gelukkig is het niet elke dag raak. Je kunt het ramen wassen er maar het beste op afstemmen. Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen