donderdag 23 mei 2013

Brocante, depot vente, vide greniers

Als we naar Frankrijk gaan bezoeken we altijd depot-vente en vlooienmarkten. We vinden het heerlijk om daar rond te snuffelen. Eigenlijk komen we altijd wel met iets leuks thuis.
Vaak gaan we naar la Trocante, die zijn in meerdere plaatsen in Frankrijk. Hier kunnen mensen spullen naar toe brengen die ze willen verkopen.

Het is daar heerlijk snuffelen. Hier kopen we vaak DVD's. Die we dan in onze vakantie kijken, we moeten wel opletten dat er een Nederlandse ondertiteling is. Zo goed is ons Frans nou ook weer niet, dat we zo'n film goed kunnen volgen.
Bij Courtances hebben we ook een grote depot-vente bezocht.Twee verdiepingen vol, we zagen er de mooiste meubelen. Bob zag nog een staande klok, maar die was te groot om mee te nemen, ruim 2,5m hoog. Wel hebben we een paar kleine dingen gekocht.
Onze aanwinsten

Het koper heb ik reeds gepoetst. Want ik heb gelukkig geen hekel aan koperpoetsen.
Ook zijn we naar een vide-greniers geweest. Daar zie je veel kleding en huisraad en niet zoveel brocante.De Vide Greniers in Guéhébert

Maar daar hebben we een raam gekocht. Want we moeten in de schuur een raam vervangen. Dus dat kan Bob nu gaan plaatsen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten