zondag 17 februari 2013

De klussen van Bob

Wat te doen met de plaat hout die voor het raam heeft gezeten? Het ding is 1x2 meter. Wat kan daar voor nuttigs mee? Al jaren stond in de schuur een hoge tafel. Die is ooit gebruikt als werktafel bij de "de Porceleyne Fles", de aardewerk fabriek in Delft.  Het ding was hoog en groot, zonder goed blad. Dus Bob heeft de plaat van het raam gebruikt om een blad te maken voor op dat onderstel.


Nu nog schilderen en we hebben een prachtige tafel met een blad van 1.60 x 0.60m.
Ook heb ik al een plek in gedachte namelijk de grote overloop die we het atelier noemen. Er is daar niet zoveel licht want het dakraam moet er nog steeds geplaatst worden, (alweer een klus voor Bob). Het is niet in gebruik als atelier, maar er staat een schilders-ezel, vandaar die naam.
Dus met de twee lampen er op zal dat wel aardig worden. De lampen zijn ook alweer een leuke klus voor Bob. Want er moeten wel nieuwe fittingen en draad in. De lampvoeten zijn erg oud, ik verwijder dan meteen het oude draad en de fitting. Veiligheid is belangrijk. De kapjes heb ik een keer op een rommelmarkt gekocht. 


Samen met Timo is Bob zaterdag weer verder gegaan met de boekenzolder. De elektra werd aangelegd. Het is nog niet klaar, maar ik heb ook nog geen leuke lamp kunnen vinden. Dus het zal voorlopig wel een fitting met peertje worden, Als er maar licht komt.

Ter geruststelling: er staat nog geen spanning op die losse draden. Volgende zaterdag gaan ze weer verder. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten