maandag 17 februari 2014

Alkmaar


Na het ontbijt gaan we de eerste vakantiedag naar Alkmaar. Er moesten boodschappen gedaan worden. Ook had ik een paar cadeaubonnen die ik wilde besteden. Ik ga eigenlijk nooit naar een stad en zo bleven die bonnen maar liggen.  
Na de auto te hebben geparkeerd, liepen we de stad in op zoek naar een leuke zaak waar we koffie konden drinken. Op nog geen twee honderd meter zagen we al iets heel leuks.Een theehuis, het Kruithuis. Het zag er erg leuk uit, dus daar wilden we wel naar binnen gaan.
De verrassing binnen was bijzonder groot. Het was niet alleen een theehuis, maar ook een antiekwinkel en een museum.Twee foto's van de site van het Kruithuis.

De High Tea wordt geserveerd in fraaie oude kopjes en ook de theepot is oud. Overal staat prachtig oud serviesgoed en het is ook nog te koop.We keken onze ogen uit. Vooral het winkel-gedeelte staat vol. Maar alles is keurig gesorteerd.
Uiteraard heeft Bob een boek gekocht. Een Verkade-album; Waar wij wonen.

Ook was er nog een museum over de Eerste Wereldoorlog
Na de verplichte boodschappen hebben we nog even door de stad gelopen.

Toen wilden we terug naar de auto. En dit is ons nog nooit overkomen; we wisten niet meer waar hij stond. Meestal onthouden we de straat waar hij staat, maar dit keer hadden we daar niet aan gedacht.
Gelukkig hadden we foto's van het Kruithuis gemaakt en daarop zagen we een straatnaambordje.
Vanaf de Doelenstraat wisten we de auto gauw te vinden.
1 opmerking:

  1. Hallo,
    Wat een leuke verrassing, zo'n theehuis.
    En heerlijk he, zo'n dagje in een vreemde stad en verrassingen tegenkomen.
    Groetjes, Henny

    BeantwoordenVerwijderen