zaterdag 26 oktober 2013

Klussen
Het is weer zaterdag, dus er worden allerlei klusjes gedaan.
Bob en Timo hebben de keukendeur in orde gemaakt. Die klemde al heel veel jaren. Hij klemde bij het slot. Dus de deur ging er uit en in de werkplaats hebben zij er een stukje eraf geschaafd, aan de kant van de scharnieren. 

De deur zit er weer prima in. Niets klemt er meer. Onbegrijpelijk dat we hier zolang mee gewacht hebben om dit te verhelpen. Daarna hebben ze nog twee deuren onder handen genomen, ook deze gaan weer soepel open en dicht.
De volgende klus was het binnen zetten van de agave. Deze hebben we zo'n 35 jaar geleden van mijn moeder gekregen. En is nu behoorlijk groot geworden. Er zijn twee sterke mannen nodig om hem binnen te zetten. Ook hebben de bladeren een scherpe punt, die lelijk in je vel steekt.
Hij staat in een tuinpot van aardewerk. Deze is nog van mijn grootouders geweest. 
Het geheel is dus erg zwaar.


Na veel sjouwen staat de agave weer in de schuur. 
Hier laten we alle potplanten overwinteren. Het vriest daar nooit en er is redelijk veel licht. Een prima plek voor de planten in de winter.


1 opmerking:

  1. Zo is er altijd wat te doen. De plant wordt goed verzorgd en ziet er goed uit voor zijn leeftijd. Dat is samen met de pot nog een dierbaar bezit.
    Fijne week,

    BeantwoordenVerwijderen