zaterdag 10 november 2012

Weer thuis

We zijn al ruim een week thuis. Maar omdat we geen internet hadden kon ik niet bloggen.
Maar het is weer mogelijk!!!

We hebben een heerlijke vakantie gehad, ondanks de vele regen. We hebben niet veel rondgetrokken, omdat we persé op een verharde plaats willen staan. Maar we hebben ook stroom nodig voor mijn VPAP. Dus we moeten op een camping staan of camperplaats met voldoende stroom.
Dus maar eerst naar het vertrouwde Forges les Eaux.Na drie dagen zijn we naar een camping in de buurt van Evreux gegaan. Maar dat was zo'n verlopen boel, dat we de volgende dag weer zijn vertrokken. Omdat het al oktober was, zijn veel campings al gesloten. Maar de camping in Bellême was nog open. Ook hier geen verharde plaatsen.
De volgende dag ging het vreselijk regenen. We zijn dus verhuisd zijn een doodlopend pad, zo stonden we op een verharde ondergrond. Een andere camper die kwam, zakte dan ook meteen weg in de zachte grond onder de bomen. Met veel moeite is die weer los getrokken met 4wd. Ons is dat ook wel overkomen. Maar nu weten we beter en proberen op een harde ondergrond te gaan staan als het veel regent.Omdat de temperatuur goed was, konden we als het droog was heerlijk buiten zitten.
Het stadje is prachtig. We hebben er gewandeld. Maar de camping lag beneden en het was een hele klim om er te komen. Bob deed dat iedere dag om brood te halen. Maar vooral voor de krant. Ze hadden Nederlandse kranten! De Volkskrant, het AD en de Telegraaf.
Met deze drie had Bob heel wat te lezen.Helaas ging de camping 12 oktober dicht. Daar het nog steeds veel regende op zoek naar een camping met verharde plaatsen.
 Dat werd dus Bagnoles de l'Orne. Hier waren we al een andere keer. Daar zijn verharde plaatsen en WIFI !!!
We vermaken ons prima. Bob heeft genoeg te lezen op zijn eReader en ik ben heerlijk aan het borduren. Na twee weken is het schoollapje af. Maar ik heb al een nieuw project. Dat is beduidend groter. 's Avonds kijken we een DVD. Want we hebben geen tv-ontvangst. Wel ooit geprobeerd, maar niks voor ons dat geklungel met zo'n schotel. En zoveel bijzonders is er nou ook niet op de tv.
We hebben altijd een flinke voorraad films mee.

Na twee weken zijn we naar Hambye gegaan. Daar kwamen Annie en Wouter ook naar toe.
Zij hadden al vele verhalen van ons gehoord over het mooie Normandië. We hebben fijne dagen gehad, veel dingen gezien en gedaan. Ook het weer was erg goed voor de tijd van het jaar. Zodat we veel buiten konden zijn. De Mont Saint Michel en Bayeux stonden uiteraard op het programma. Maar er blijft nog heel veel moois te zien, wat ook wij nog willen bezoeken.Maandag 29 oktober zijn we terug gegaan. Via Le Treport en Hofstade. We waren na 5 weken weer thuis.
Gauw Mouse en Buster op gehaald bij Petra. Want als we thuis zijn missen we ze vreselijk.Het zondags gebak


Tijdens onze vakantie nemen we altijd zondag een gebakje. Het is altijd weer een verrassing wat de bakker heeft. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten