woensdag 23 april 2014

Foire à tout, waar we niet zijn geweestIn Hambye is ieder jaar op de 1e zondag van april een zeer grote rommelmarkt. We wilden daar graag naar toe . Dit jaar besloten we te gaan. De weersvooruitzichten waren goed.

Woensdag 2 april zijn we vertrokken . Onze eerste overnachting is altijd in België, daar woont onze dochter. We kunnen bij haar op de oprit staan. 
De volgende morgen vertrokken, maar eerst tanken en geld halen in het dorp. Toen we weer wilden starten ging dat niet. Met hulp van "Touring"( de Belgische ANWB) zijn we naar de Citroën-garage gegaan. Het was de dynamo, die stuk was. Ze konden er voor ons een andere in zetten en  de camper zou vrijdag klaar zijn, zodat we zaterdag in Hambye konden zijn. Zaterdag weer vertrokken richting Hambye. Het was een prachtige rit langs velden met koolzaad en de bomen stonden prachtig in bloei.

Om 12.30 gestopt om de lunch te gebruiken. We vonden een parkeerplaats even ten zuiden van Amiens. We moesten nog ruim 300 km rijden....
Maar toen we wilden vertrekken, wilde de motor weer niet starten, de accu was helemaal leeg. 
Bob heeft de auto gestart met de booster. We besloten terug te gaan (220 km.)
We kwamen tot Haaltert en het was nog 10 km te gaan. De diesel was op,  we konden dat niet zien omdat alles was uitgevallen. Het hulp van twee jonge knullen, die diesel voor ons haalden en de auto weer startten,  waren we om 7 uur weer terug op de oprit van onze dochter. 
Wat was er aan de hand? De nieuwe dynamo was niet goed aangesloten. Onze schoonzoon heeft het de volgende dag voor ons in orde gemaakt.


Maandag dus voor de derde keer op weg naar Frankrijk. Maar de "Foire à tout" hebben we dus gemist. Maar volgend jaar is die weer.

We hebben in Forges-les-Eaux overnacht en de volgende dag verder naar Hambye. Na zo'n 80 km ging het lampje van de accu weer branden en er klonk een klik-geluid. Maar de accu's waren nu wel vol. Op zoek naar een garage om te vragen wat dit nu weer was. Ze wisten het niet.....
Deze man wist wat het was

Pas bij de vierde garage wist men wat het was, foute dynamo! Er kwam te veel stroom in de accu's. Dus met lichten aan rijden en alles was opgelost. 
We hebben ondanks deze perikelen, een fijne vakantie gehad. We zijn in Hambye gebleven en niet, wat we eigenlijk wilden, verder naar Bretagne. We moesten gewoon weer vertrouwen in de camper krijgen en ervaren dat alles in orde was. De terugreis is goed verlopen. Dus we gaan straks weer gewoon op pad met ons ouwe campertje. 

1 opmerking:

 1. Hallo,
  Jammer van de tegenslag, maar gelukkig heb je het toch fijn gehad.
  Die koolvelden zien er prachtig uit.
  Nu weer wennen thuis en ja dat vertrouwen in de camper dat moet je weer krijgen. Heb ik met mijn auto gehad.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen