Vandaag heb ik meloen/gember jam gemaakt. Er lag in de kelder nog een meloen. De meloen was goed rijp. Er was nog zoveel anders fruit dat ook op moest, dat ik besloot van de meloen maar eens jam te maken. Op internet vond ik een recept met gember, dat leek mij wel wat. Ik ben dol op gember.
Maar heb wel mijn eigenrecept gevolgd, omdat ik niet te veel suiker wil. Dus gewoon met geleipoeder en 250 gram suiker per kilogram fruit.
Nadat de meloen, suiker en geleipoeder 1 minuut had gekookt heb ik er 15 fijngehakte gember-bolletjes en 1/2 dl gembernat er door geroerd. Daarna de potjes gevuld. De smaak was nog wat flauw, de gember was niet zo heel duidelijk aanwezig. Ik hoop dat het nog komt, als de jam is afgekoeld. Van mij mag de gember best goed te proeven zijn.
Op de site van Van Gilse staat het basis recept voor confiture met geleipoeder.
Mooie combinatie!
BeantwoordenVerwijderen