zondag 21 juli 2013

Kersentijd



                       


De kersenboom hangt nu vol kersen en ze zijn rijp... dus voor de vogels alle kersen opeten heeft Bob de kersen geplukt.





Ik ben meteen aan de slag gegaan om al de kersen te ontpitten, heerlijk buiten onder de parasol.





Drie kilo kersen, genoeg voor tien potten kersenjam.
Ik maak mijn jam altijd met 250 gram suiker, 1 kilo gram vruchten en een zakje geleipoeder.
Ik houd niet zo van zoetigheid.


De eerste drie potjes

Ook mij geeft dit een voldaan gevoel. Langzaam maar zeker zie ik de voorraad in de kelder weer groeien. 
Jam maken vind ik erg leuk, maar eigenlijk eet ik nooit jam. Een schepje door yoghurt of kwark, maar nooit op brood.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Will en Bob,

    Leuk dat je een bezoekje bracht op mijn blog, nu ik heb een tegen bezoek gedaan. Vind het wel leuk, jouw interesses zijn ook de mijne.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niets lekkerder dan eigengemaakte jam!

    BeantwoordenVerwijderen