Vandaag heb ik Opa's Kaaskoekjes gemaakt. Toen ik klein was bakte mijn vader vaak kaaskoekjes.
Een bros en hartig koekje. Als kind hield ik al niet van zoete dingen. Ik vond het heerlijk als er weer kaaskoekjes werden gemaakt. In dit recept wordt geen suiker gebruikt.
Ingrediënten: 100 gram boter
100 gram oude geraspte kaas
100 gram bloem
peper, zout is niet nodig want de kaas is al zout genoeg.
kaas, boter en peper |
Doe de boter, kaas en peper (ik doe altijd flink wat zwarte peper uit de molen erbij) in een kom en meng alles goed. Bloem erbij en alles goed kneden.
Maak van het deeg een langwerpig blokje en verpak het in plastic-folie.
Leg het pakje minstens een half uur in de koelkast.
Nu is het stevig genoeg om er plakjes van te snijden.
Leg de plakjes op het bakblik en bak de koekjes ± 16 minuten bij 200º-180º tot ze lichtbruin zijn.
Het kaaskoekje van Opa.
Opa's kaaskoekjes zien er heerlijk uit. Die ga ik ook eens maken.
BeantwoordenVerwijderenNiet van zoet houden, daar heb ik helaas geen last van.